Semnarea Memorandumului de colaborare între Inspectoratul General al Poliției și Institutul de Politici Publice, privind implementarea proiectului „Promovarea implicării societăţii civile în consolidarea securităţii comunitare”
14.02.2017, 15:31

Astăzi, 14  februarie 2017, șeful Inspectoratului General al Poliției, Alexandru Pînzari și directorul Institutului de Politici Publice, Arcadie Barbăroșie au semnat un Memorandum de colaborare privind implementarea proiectului „Promovarea implicării societăţii civile în consolidarea securităţii comunitare”.

 

Obiectivul proiectului este de a consolida securitatea comunitară prin promovarea implicării comunităţii în activitatea poliţienească și susținerea  procesului de modernizare a Poliției. Astfel, urmează a fi create modele de referinţă viabile pentru implementarea conceptului de activitate poliţienească comunitară la nivel național.

 

Proiectul vine să susțină  procesul complex de modernizare a sistemului poliţienesc, lansat de Inspectoratul General al Poliției. Activitățile de modernizare sunt orientate spre creșterea nivelului de încredere a societății în poliție, prin sporirea abilităților de comunicare ale polițiștilor, amplificarea prezenței poliției în teritoriu și  implicarea activă a comunității în implementarea activității polițienești.

 

Proiectul va fi pilotat în 6 localități ale țării:  Hâncești,  Edineț, Ungheni, Comrat, Otaci și comuna Roșu din raionul Cahul. În localitățile vizate vor fi create Consilii de siguranță comunitară, în cadrul cărora reprezentanții activi ai comunității și Poliția vor identifica problemele de securitate publică  și modalitățile de rezolvare ale acestora prin implicarea ambelor părți.

 

Proiectul „Promovarea implicării societăţii civile în consolidarea securităţii comunitare” a fost lansat în ianuarie 2017 și va fi implementat până în iunie 2018, de Institutul de Politici Publice, fiind finanțat de Departamentul de Stat al SUA.

,

 

Tel (+373 22) 27 67 85, 27 67 86
Fax (+373 22) 27 67 86
Email : ipp@ipp.md
Copyright © 2020 Institutul de Politici Publice. Toate Drepturile Rezervate.